czwartek, 10 marca 2016

Owsianka bez gotowania

Owsiankę można przygotowywać na kilka sposobów. Jedną z najszybszych jest wersja bez gotowania.

Składniki:
- płatki owsiane / otręby owsiane / pszenne / żytnie
- rodzynki
- siemię lniane
- słonecznik
- jogurt naturalny
- owoce

Płatki zalać wrzątkiem (trochę ponad ich poziom), przykryć, odstawić na 10 min. Dodać jogurt i resztę składników, dowolne owoce. Wymieszać.


Owsiankę z jogurtem jem prawie co dzień, na śniadanie lub drugie śniadanie. Zimą wolę gorącą wersję, gotowaną na mleku. Można użyć samych płatków lub samych otrębów, ja lubię mieszankę wszystkich. Do tego ulubione bakalie lub owoce - na zdjęciu banan i truskawki (o tej porze roku - mrożone).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...