Strony

czwartek, 1 września 2016

Bułka tarta, czyli dlaczego warto czytać skład

Kilka dni temu potrzebowałam na szybko sporą ilość bułki tartej. Nie mogłam akurat wyjść z dziećmi z domu, zadzwoniłam więc do mojej babci, która akurat się do mnie wybierała i poprosiłam, by wstąpiła do sklepu. Kupioną przez babcię bułkę użyłam do dania, po czym odruchowo zerknęłam na skład i oczy mi wyszły na wierzch.



Litości... Wszystko, co używane jest w piekarni, zostaje zapewne zgarnięte ze stołu i zapakowane z etykietką 'bułka tarta'. Sól zostaje nawet zgarnięta dwukrotnie!
Trudno, trzeba wrócić do metod babci i mamy i zacząć samodzielnie suszyć i mielić dobrej jakości bułki. Truć siebie i rodziny nie zamierzam.

3 komentarze:

  1. Hmm może podali skład pieczywa z którego powstała bułka tarta. Skład samych w sobie bochenków chleba często i gęsto wygląda podobnie

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja zawsze sama robię, bo nigdy nie pamiętam aby kupić. Także wychodzi mi to na zdrowie ;]
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Chwała Bogu z bułki tartej korzystam naprawdę rzadko ;)

    OdpowiedzUsuń