Strony

piątek, 6 maja 2016

Cukinia faszerowana

Jedno z moich ulubionych dań wiosenno - letnich. Cukinia faszerowana kaszą jaglaną, kurczakiem i warzywami. Przepis banalnie prosty - wrzucam co akurat mam w lodówce.

Składniki:
- 4 cukinie
- woreczek kaszy jaglanej
- pierś z kurczaka (połówka)
- warzywa (marchew, cebula, seler, czosnek,papryka, kukurydza, pieczarki)
- ser żółty

Cukinie umyć, przekroić na pół, łyżką wydrążyć miąższ. Ugotować kaszę jaglaną. Kurczaka i warzywa pokrojone w kostkę (także miąższ z cukinii) lekko podsmażyć. Wymieszać z kaszą, doprawić (sól, pieprz, curry). Farsz nałożyć z łódeczki z cukinii, posypać serem. Przełożyć na lekko posmarowaną olejem blachę. Piec około 40 min w 200 stopniach. Pycha!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz